Skip to content

Kinder Manueel Therapie

Kinder Manueel Therapie

Laat uw telefoonnummer hier achter, onze therapeuten zullen u terug bellen.

Een van de situaties waarbij het verstandig is om een kinder-manueeltherapeut te raadplegen, is als een baby zich overstrekt of een voorkeurshouding heeft; de baby ligt dan vaak en lang met het hoofdje naar dezelfde kant en draait bij verleggen, terug naar die houding. Overstrekken ziet eruit als een krampachtige beweging waarbij het kindje zich lang maakt. Ook als het kindje een afwijkende of onrustige slaaphouding heeft of overmatig huilt kan een consult bij een kindermanueeltherapeut zinvol zijn. De behandeling begint altijd met het bespreken van de klachten en het onderzoeken van de oorzaak.

De kans dat een afwijkende houding en (langdurig) huilen van de baby te maken hebben met een functiestoornis in de nekwervelkolom, is best groot. Andere symptomen die kunnen duiden op nekwervelkolomproblemen, zijn: moeilijke ontlasting, problemen met fles- of borstvoeding, reflux, grijpen naar het hoofd, onrust, niet op de buik willen liggen en een afwijkende stand van het hoofd. Als u een of meerdere symptomen herkent, dan is het veilig om in ieder geval eens te rade te gaan bij een kindermanueeltherapeut.

Kindermanueeltherapie vindt altijd plaats in samenwerking met een kinderfysiotherapeut. De kindermanueeltherapeut staat ingeschreven bij het register van de European Workgroup for Manual Medicine (EWMM). Deze inschrijving is een waarborg voor kwaliteit, onder andere door bij- en nascholing. Het register is erkend door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). De vergoeding voor kindermanueeltherapie is geregeld via de basisverzekering.