Skip to content

Corona

Fysiotherapie bij herstel na coronavirus (COVID-19)

Laat uw telefoonnummer hier achter, onze therapeuten zullen u terug bellen.

Het is aan te raden om na een ziekenhuisopname zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Ook als jij niet in het ziekenhuis hebt gelegen terwijl jij ziek was, kan begeleiding door een fysiotherapeut nodig zijn, omdat jij langdurig inactief bent geweest en klachten als benauwdheid, kortademigheid, of conditie- en krachtverlies ervaart. De fysiotherapeut kan jou ondersteunen om te gaan met de gevolgen van het coronavirus. Samen ga jij aan de slag om jouw conditie en kracht weer te verbeteren en de vermoeidheid verminderen. Wij geloven in een multidisciplinaire aanpak en werken samen met andere disciplines zoals de huisarts, ergotherapie, psychosomatische fysiotherapie, psychologie en diëtetiek om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Wat kan een fysiotherapeut betekenen bij dit herstel?

Zeker na een periode van opname in het ziekenhuis kan het herstel lang duren en is fysiotherapie aan te bevelen om de draad weer terug op te pakken. Klachten die kunnen ontstaan na een ic opname:

· Verminderde longcapaciteit
· Verminderde ademspierkracht
· Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
· Verminderd uithoudingsvermogen
· Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
· Algeheel gevoel van vermoeidheid
· Problemen met het uitvoeren van dagelijkse handelingen (ADL)
· Depressie en/of angstgevoelens
· Posttraumatische stresssyndroom

Ook als jij niet in het ziekenhuis gelegen hebt, kan het zijn dat jij klachten hebt zoals kortademigheid, vermoeidheid, kracht en conditievermindering en/of gewichtsverlies waardoor jij bijvoorbeeld moeite hebt om het werk en jouw dagelijkse activiteiten en hobby’s op te pakken. Fysiotherapie kan ook hier helpen bij jouw herstel.

Na verwijzing van jouw specialist of huisarts maken we een afspraak online. Aan de hand van een intake stellen we een individueel behandelprogramma samen die voor jou op maat gemaakt is.