Skip to content

Ervaren team

Alle fysiotherapeutische behandelvormen binnen onze praktijk worden gegeven op basis van de meest recente onderzoeken en inzichten. De praktijk is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF ). Alle fysiotherapeuten binnen onze praktijk zijn opgenomen in het Centraal Kwaliteits Register Fysiotherapie. http://www.kngf.nl en zijn BIG-geregisteerd.

foto Annet

Annet van Eijk-Frasa

Annet is werkzaam als algemeen fysiotherapeute, manueel therapeute en praktijkhoudster.

Samen werken aan het herstel, zodat de patiënt weer kan functioneren zonder pijn met volledige beweeglijkheid en voldoende kracht. Dat maakt haar werk leuk! Het leuke contact met de patiënt draagt eraan bij dat zij haar werk met veel plezier doet.

Annet heeft als specialisatie manueel therapie. Hierdoor heeft zij veel kennis van de rug met daarbij behorende klachten zoals lage rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, hernia’s, rugoperaties, enz.Je kan ook bij Annet terecht voor klachten van het hoofd en kaak: klemmen van de kaak, tandenknarsen, pijn in het gezicht, hoofdpijn, oorsuizen (tinnitus), duizeligheid, enz. Deze klachten worden veroorzaakt door de gewrichten en spieren in het hoofd-halsgebied en het kauwstelsel. Om deze klachten goed te kunnen behandelen heeft Annet cursussen gedaan bij Crafta.

Een speciaal aandachtsgebied voor Annet is de voorkeurshouding bij baby’s. Deze behandeling geeft snel en goed resultaat waardoor de baby geen huilgedrag meer vertoont en geen voorkeurshouding heeft waardoor de baby rustiger gaat slapen en geven van fles/borstvoeding weer mogelijk is.

Annet is lid van het Schoudernetwerk Midden-Nederland. De schouder is een complex onderdeel van ons lichaam; doordat de schouder zoveel en makkelijk kan bewegen, is deze erg gevoelig voor allerlei problemen. Patiënten met schouderpijn ervaren naast pijn ook vaak vervelende beperkingen. Zo gaat het bewegen minder makkelijk, waardoor activiteiten in het dagelijks leven, sporten, werken en slapen niet meer goed lukken.

Door haar deelname aan het schoudernetwerk is Annet gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van de schouder. Hierdoor kan zij u nog beter helpen bij u herstel.

Naast haar werk als fysiotherapeute en manueel therapeute is zij ook praktijkhoudster van Fysiotherapie@Maxima! Zij is trotse eigenaar van een mooie praktijk waar elke dag met plezier patiënten behandeld worden en sporters trainen in de fitnesszaal.

BIG nummer: 09052338004

foto Gerlinda

Gerlinda van der Werf

Gerlinda is werkzaam als algemeen fysiotherapeut, oedeemfysiotherapeut en zwangerfit docente. Haar grote interesses zijn: klachten bij zwangerschap, bekkenbodem klachten, oedeemproblematiek, oncologische klachten, CVA, Parkinson en postoperatieve fysiotherapie.

Gerlinda heeft veel verstand van en ervaring met de begeleiding van zwangerschap; problemen daarbij, zoals bekkenklachten, en oefeningen om tijdens de zwangerschap letterlijk en figuurlijk in vorm te blijven!

Bekkenbodemklachten is een nieuwe interesse die is ontstaan vanuit de begeleiding tijdens en na zwangerschap. Door klachten van de bekkenbodem zijn er problemen met urine, ontlasting en seksueel gebied. Een probleem dat vaak nog als een taboe wordt gezien. Dit maakt zij graag bespreekbaar met de patiënt. Samen werkt zij met de patiënt aan herstel, zodat deze problemen verminderen.

Gerlinda is ook oedeemfysiotherapeute. Oedeem komt vaak voor bij mensen die al iets meer op leeftijd zijn. Gerlinda is een rustig persoon met veel geduld. Dit komt goed van pas bij klachten waarvan de behandeling langer duurt, zoals vochtophoping (oedeem). Vaak zijn deze klachten zelfs niet 100% op te lossen. Dan werken we geduldig en vasthoudend naar zoveel mogelijk verbetering.

Patiënten met neurologisch probleem zoals CVA en Parkinson heeft momenteel haar aandacht. Deze patiënten ziet zij al regelmatig in de praktijk. Op dit moment is zij hiervoor cursussen aan het volgen om nog meer kennis op te doen zodat zij deze patiënten nog beter kan gaan behandelen.

Gerlinda vindt het dankbaar werk om te mogen helpen bij het herstel van iemand. De beste zorg voor elke patiënt, daar ga ik voor!’’

BIG nummer: 59914667104

foto Monique

Monique van der Vooren-Vrolijk

Monique is werkzaam als algemeen fysiotherapeute en oedeemfysiotherapeute. Verder is zij gespecialiseerd in het behandelen van osteoporose (botontkalking), valpreventie, bekkenklachten en claudicatio intermittens (etalagebenen).

Als je etalagebenen hebt, voelen je benen tijdens het lopen pijnlijk en vermoeid aan. Monique kan je hierbij helpen. Er is een speciale training voor mensen met etalagebenen. Onder begeleiding van Monique verbeter je de doorbloeding, coördinatie en het uithoudingsvermogen van je spieren. Door de training verbeteren ook de pompfunctie van je hart en je longfunctie en daarmee je algehele fitheid. In de training heeft Monique ook aandacht voor stoppen met roken, gezonder eten, medicatie en zelfstandig trainen.

Osteoporose valt helaas niet te genezen. Monique kan je helpen om beter te bewegen en de kans op vallen en dus een botbreuk kleiner te maken. Monique kan je ook advies geven over gezonde voeding en medicatie.

Oudere mensen lopen meer risico om te vallen. Dit wordt met name veroorzaakt door verminderde spierkracht van de heupen en een afname van de balans. Monique kan u hierbij helpen door gerichte training. Door de training wordt u sterker, verbetert de balans en zal de kans op vallen sterk afnemen.

Monique behandelt als oedeemfysiotherapeut patiënten die last hebben van (lymf)oedeem. Oedeem is een ophoping van vocht in het lichaam en komt onder meer voor bij (borst)kanker, bloedvatproblemen of littekens. Lymfe oedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval. De behandeling kan bestaan uit manuele lymfdrainage, bandages en oefentherapie.

Zoals u ziet heeft zij dus een uitgebreide interesse en vind zij het een uitdaging om, samen met u, uw klacht goed te behandelen.

BIG nummer: 29035417404

foto Thom

Thom Deelstra

In de uitdagende setting van de nieuwe sportruimte biedt Fysiofitness@Maxima te Waarder nu ook de mogelijkheid om te trainen onder persoonlijke begeleiding van een personal trainer. Onze personal trainer Thom Deelstra is jouw coach en motivator. Hij zorgt voor een trainingsschema op maat, dat is afgestemd op jouw niveau, doelen en behoeften. Juist ook als het even tegenzit motiveert Thom jou om, binnen je mogelijkheden, door te gaan met sporten. Thom enthousiasmeert en daagt je uit je grenzen te verleggen. Hij helpt jou om, door op de juiste manier te trainen, jouw doelen te behalen. Trainen bij een personal trainen is een manier van sporten die vooral plezier geeft en op een speelse manier helpt om sportiever, sterker en flexibeler te worden. Het is fitness training voor ‘gewone’ mensen van alle leeftijden die werk willen maken van een levensstijl waarin ‘fit’ zijn en ‘fit’ blijven een belangrijke doelstelling is. Fitness training vermindert bovendien de kans op blessures in het dagelijks leven of op het sportveld.

Tijdens de eerste kennismaking bespreken we de persoonlijke doelstellingen en op welke manier we daaraan het beste kunnen werken. In de sportruimte beschikken we over een groot aantal apparaten waarop we geïsoleerd spiergroepen kunnen versterken, maar we maken ook gebruik van compound oefeningen waarbij meerdere spiergroepen tegelijk getraind worden in een samengestelde beweging. Uiteraard combineren we dat met verantwoorde cardiotraining om bijvoorbeeld het uithoudingsvermogen te vergroten. Het is een ongedwongen vorm van trainen voor jong en oud. Fit worden (en blijven) met behulp van een personal trainer geeft veel voldoening, maar levert ook heel veel gezondheidsvoordelen op. Vraag naar een gratis training om kennis te maken met deze nieuwe mogelijkheid!

foto Alieke

Alieke Ossevoort

Een paar keer per week ben ik tijdens de fitnessuren in de fitnesszaal te vinden waar ik de sporters begeleid. Ik loop daar rond om vragen te beantwoorden, oefeningen te geven, advies te geven en een luisterend oor te bieden. Doordat er in kleine groepen gesport wordt, is de sfeer erg goed en gezellig. Het leukste aan dit werk vind ik om te zien hoe de mensen elkaar motiveren en met een glimlach de zaal verlaten.

Onder andere doordat ik zelf ook veel plezier uit bewegen haal, ben ik de opleiding fysiotherapie gaan doen. Momenteel ben ik nog bezig met de opleiding en doe ik het werk als sportbegeleider als bijbaan, wat voor mij een mooie kans is om ervaring op te doen binnen het werkveld. Uiteindelijk zou ik graag in de revalidatie willen werken en wetenschap en praktijk willen combineren.

Naast dat ik druk ben met studie en dit bijbaantje, werk ik ook nog bij een andere fysio en heb ik een bijbaantje in de elektrotechniek. Verder zit ik op krav maga en heb ik nog een aantal hobby’s, waaronder piano spelen, tekenen, mountainbiken en wandelen. Ik ben een echt buitenmens en geniet enorm van de natuur, waar ik helemaal tot rust kan komen. Mijn karakter kun je omschrijven als dromerig, rustig, nuchter en enthousiast. Ondanks dat ik door mijn karakter vooral rust uitstraal, zit ik vanbinnen bomvol energie. Stilzitten is dan ook niet voor mij weggelegd. Mijn doel tijdens dit werk is om iedereen een positieve ervaring met beweging te geven.